EGAM Kruijk Publishing

  • Stacks Image 29

    Caption Text

    Link
  • Stacks Image 30

    Caption Text

    Link

Bootsy Roberts

Robbert van der Laarse, alias, Bootsy Roberts studeerde saxofoon lichte muziek aan het conservatorium van Rotterdam. Na een aanvankelijk klassieke scholing op alt saxofoon bij leraar Tom de Vette , inspireerde docenten als Ferdinand Povel, Dick de Graaf, en Ab Schaap hem tot de Jazz-geimproviseerde muziek.
Bewogen door de genialiteit van tenorsaxofonisten als John Coltrane, Wayne Shorter en Micheal Brecker switcht Robert over van alt – naar tenorsaxofoon als hoofd instrument.

Zijn eerste podium ervaring doet hij op met de fusionband “Wheels” , alwaar hij met medestudenten voornamelijk eigen composities speelde van bandleider M. Vishnudatt.
Na een groot aantal andere projecten als de Bigband van Ruud Bos,het Rotterdams conservatorium, Swinging Soul machine, Veronica Broadcasting band, Goud Van Oud, Robert vd Laarse Kwartet.
Clinicks met : Lee Konitz, Herb Geller, Michael Brecker, David Schnidero, studeerde Robert in 1994 af als Docerend en uitvoerend musicus (Bachelor en Master).


"Blues In Focus" Volume 1 & Volume 2

De lesboeken “Blues in Focus” zijn zeer geschikt voor het ontwikkelen en uitbreiden van improvisatievaardigheden. De verschillende muziekstijlen in het iBook laten zien dat de bluestoonladders,naast de bluesstijl, ook een bron van inspiratie leveren in de Jazz, Pop, Funk en Soulstijl. In deel 1 gaat veel aandacht naar jazzarticulatie, timing en de bluesvorm . Deel 2 richt zich meer op de theoretische kant van de akkoorden in bluesschema`s De reeks “Blues in Focus” is zowel bruikbaar voor individuele les- als voor groepslesvormen. Naast etudes, oefeningen voor techniek en muzikaal geheugen is deze methode attractief door de meerstemmige arrangementen van thema`s, back grounds, sax specials en door solovoorbeelden. Al met al een breed toepasbare lesmethode. Het plezierig met elkaar musiceren staat voorop !
"Alto- & Baritone Saxophone Vol.1:


"Tenor- & Soprano Saxophone Vol.1:


"Trumpet Bb Vol.1: