EGAM Kruijk Publishing

 • Stacks Image 28

  Caption Text

 • Stacks Image 29

  Caption Text

 • Stacks Image 30

  Caption Text

 • Stacks Image 31

  Caption Text

  Link

Cees Schrama

Van 1972 tot 1984 was hij artist and repertoire manager bij Polydor Nederland, daarna werd hij International Productmanager van Verve Jazz Polygram (in Baarn), en hij is nog steeds Jazz Consultant voor Verve International Music Group. Hij is de laatste 31 jaar de presentator en co-producer van het langst bestaande live jazzprogramma in de wereld, TROS Sesjun, dat via de Wereldomroep in o.a. Amerika, Australiƫ en op de Antillen wordt uitgezonden. Cees is sinds begin jaren zeventig nauw betrokken bij het North Sea Jazz Festival, aanvankelijk als lid van het stichtingsbestuur en nog steeds als lid van de programmacommissie en presentator van de concerten in de grote zaal.

Sinds 1999 is hij voorzitter van de Stichting Jazz op Zes, die zich beijvert voor de oprichting van een op jazz gericht radiostation in Nederland, hetgeen intussen mede dankzij zijn actief lobby werk bij de Haagse politiek heeft geresulteerd in het toewijzen van een frequentie aan dit genre (Arrow 90.7 FM). Het aantal concerten en jazzfestivals waar hij als presentator optreedt is niet meer te tellen, hij is nog regelmatig actief als schrijver van artikelen over jazz en van liner notes voor CD's en als producer van CD's. Vanaf de oprichting in 1976 is hij de inspirator, muzikaal leider en pianist van het hobby orkest de Gooische Compagnie dat geheel bestaat uit omroepmedewerkers (met een achtergrond als musicus). Vanaf 1982 is hij bestuurslid van BUMA/STEMRA en hij werd in 1991 vice-voorzitter van STEMRA en lid van de Raad van Toezicht. In 1988 werd hij (de eerste) voorzitter van de Stichting PALM (Professionele Auteurs Lichte Muziek), waarvan hij nog steeds bestuurslid is en inmiddels sinds 1998 erelid. .


It Don't Mean A Thing
"Verplicht leesvoer voor iedereen" schrijft Hans Dulfer in zijn voorwoord! Spannende avonturen, foute managers, rondreizen in krakkemikkige busjes door Europa en Klein Aziƫ, muzikantenhumor, en nog veel meer komt aan bod in "It don't mean a Thing", of hoe overleef je als jazzmusicus. Smaakvol verteld door jazzlegende Cees Schrama en opgeschreven door Lodewijk Bouwens.