EGAM Kruijk Publishing

 • Stacks Image 28

  Caption Text

 • Stacks Image 29

  Caption Text

 • Stacks Image 30

  Caption Text

 • Stacks Image 31

  Caption Text

Daisuke Yuki

Met ruim 18 jaar ervaring in Japans koken, waarvan enkele jaren in het buitenland, behoort Daisuke Yuki tot de meest ervaren Japanse koks die Nederland rijk is.
Daisuke Yuki begon in 1994 met Japans koken, tijdens zijn studie Economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na enkele jaren te hebben gewerkt als salesmanager besloot hij van zijn passie zijn werk te maken.
Zijn passie voor koken bracht hem in de keuken van sterrenrestaurants in o.a. Accra, Reykjavik, Stavanger, Kuweit en Londen. Na deze gedegen opleiding vestigde chef Yuki zich uiteindelijk definitief in Nederland.
Uit alle invloeden met de authentieke Japanse basis heeft chef Yuki zijn eigen stijl van Japans koken ontwikkeld. Met spannende nieuwe creaties, waaronder zijn unieke miso foam, die wereldwijd wordt geroemd.
Chef Yuki is inmiddels eigenaar van meerdere sushi zaken, verspreid over het land. Ook leidt hij de nieuwe generatie Japanse chefs op tot Yukified Chef.

Japans Genieten

Wie aan typisch Japans eten denkt, denkt veelal direct aan sushi, het heerlijke rijstgerecht dat inmiddels ook buiten Japan immens populair is geworden.
Zowel de traditionele maki - zeewiervel gevuld met rijst en andere ingrediƫnten - als de nigiri - bolletjes rijst met daarop rauwe vis - zijn ook betrekkelijk eenvoudig zelf te maken.
Wie de smaak eenmaal te pakken heeft en een stapje verder wil gaan, zal zeker gaan genieten van de bijzondere recepten, tips en tricks in dit boek!
U leert stap voor stap de lekkerste nigiri, maki, temaki (hoorntjes) en ukimaki (inside out rolls) bereiden. Ook leert u uw eigen basisingrediƫnten maken, waarmee uw sushi nog meer smaak krijgt.
Behalve sushi komen ook andere Japanse klassiekers aan bod, zoals yakitori, teriyaki, nanbanzuke, sashimi en tempura.
Zo wordt Japans koken Japans Genieten!